2012-11-29 | 09:19:50

Snöflingor

 
Okej, så nu är vintern verkligen här. Och snöstorm?! Tur nog går man på universitetet och har frivilliga moment, vilket innebär att jag hellre kurar ihop mig här hemma under en filt men mina studier, än går utanför dörren. Skulle bara halka som en galning för jag känner på mig att halkan vill ha payback efter förra året då jag inte ramlade alls. Såååå, nej tack.
Postat i: Livet | Kommentarer (1) Permalink | Trackbacks ()


2012-11-27 | 20:25:59

Kameratips?

 
Hola, cómo estás??!!! Har fått en önskan om lite musiktips och som ni vet är jag ganska kass på det mesta som har med tips att göra hehe. MEN, ni kan få en sammanställning av vad jag lyssnar på för tillfället (klicka på bilden jao):
 
Dock behöver jag lite tips från er i retur!!! Är på jakt efter en ny systemkamera, har ni några grymma förslag?! 
Uppskattas enormt!

2012-11-26 | 19:42:19

Sommarlängtan

 
Vet inte vad ni tycker, men personligen längtar jag oerhört mycket efter sommaren. Att inte behöva frysa och få utsmetad kajal efter att ha varit ute i spöregn. Att gå barfota på strand och gräsmattor. Tror att jag bor i fel land rent klimatmässigt.

2012-11-25 | 14:47:07

Yours is the first face that I saw

I think I was blind before I met you
 
Mitt motto just nu:
En kopp te löser alla problem!
 
Översättning:
Jag orkar inte plugga kan ju alltid dricka te skjuter upp plugget går till köket och kokar lite te istället.
 
(Ett sjukt rörigt inlägg, jag vet, men vet inte vad jag ska ta mig till i detta novembermörker)

2012-11-25 | 14:34:39

Kulturhuset

 
I fredags fikade jag på Kulturhuset med min fina Sara (som för övrigt fyller år idag, grattis grattis!!!). 
Det är vansinnigt tjusigt där, men kanske inte att rekommendera om man har en tajt budget. Chokladboll för 22 spänn??? Kostar bara 16 på campus... Jakten på det perfekta fiket fortsätter!

2012-11-24 | 16:41:17

Twilight omg!!!!!!!!!!!!!!!

 
Hej!!! Så igår såg man sista Twilight-filmen och kan konstatera att:
1) jag inte är särskilt romantisk av mig utan mest ville spy under alla gulliga bitar.
2) det vore fett coolt om man var vampyr.
3) min pojkvän är ett större Twilight-fan än alla kärlekskrankna tonårstjejer tillsammans. Han såg helt välsignad ut efteråt.

2012-11-22 | 15:39:00

Fikapaus

Tar en välbehövlig fikapaus mitt i pluggandet. Dricker bland annat te ur min favoritkopp med bästa citatet ever. "It's so exhausting being fabulous", precis så känner jag varje dag. Man är ju för häftig alltså. Hihi.
Mums, saffransknut (kunde inte motstå saffranbakverk längre, men ursäktar mig genom att säga att det inte heter lussekatt!!!!). Och ja, jag tar egopics på mig själv i köket. Känner mig riktigt glamorös idag.

2012-11-21 | 16:25:05

Onsdag


Idag gick jag all in på preppy och propra kläder som man knappt kan röra sig i. Tog en lång sovmorgon (eller sovförmiddag då jag inte började förrän efter lunch) och gick på en föreläsning om kassaflödesanalys. Och nu sitter jag hemma och trycker godis och spelar tv-spel i mjukiskläder. Kontraster, ja. 

2012-11-21 | 16:07:03

Brunch

 
Brukar inte vara den som flitigt dokumenterar maten jag äter men här är ett tappert försök:
Brunch för studentens plånbok. Kanske inte världens mest lyxiga, men brunch är ändå alltid en brunch!

2012-11-19 | 16:14:12

Sitta skräddare och så vidare

 
Spenderar mycket tid sittandes i kors på sängen. Tänker, funderar, läser. 
Och hur mår ni förresten? Har ni några fina tankar att dela med er av?

2012-11-18 | 20:14:48

Inspirationsproblem

 
Har så himla svårt med inspiration för tillfället. Ogillar skarpt att det knappt finns något dagsljus som man kan fota i, eftersom det hinner bli mörkt redan vid tretiden. Sådär lagom när man faktiskt har fritid och vill gå ut och fota...
 
Men! Inte ska man väl gråta över spilld mjölk! Idag har jag haft en stört bra hårdag (kände mig fett sexig) och äntligen köpt Call of Duty: Black Ops. Om det är en sak ni bör veta om mig så är det att jag är en tv-spelsnörd. Sorgligt nog tycks jag dock vara ensam tjej på den fronten.

2012-11-17 | 20:33:00

Söder/Mood/pintxos

 
Idag tog jag och lilla mamma en tur till stan och det såg ut såhär:
Åkte först ner till Medborgarplatsen där vi strosade runt i saluhallen och köpte ölkorv och oliver. Älskar saluhallar och precis allt som finns att kolla på. Färska råvaror är sorgligt nog sjukt underskattat.
Sedan gick vi runt på Söder i små vintagebutiker...
... och i denna gamla bokhandel. Åh, fick värsta Harry Potter/Diagongränden-feelingen<3
Gick in på Weekday och hittade massa fint på rea, men som jag ändå inte kom mig för att köpa. Det var helt enkelt inte en shoppingdag för mig.
Slutligen ville mamma att vi skulle gå till Mood och andas in atmosfären där. Kändes väldigt fint.
Och de hade ljuvliga pintxos!!! Förbannat gott faktiskt.
 
Hoppas ni har en fin helg vänner!

2012-11-16 | 18:45:59

Being as in love with you as I am

 
Känslan när man återförenas med kärleken efter en vecka av ovisshet och abstinens. 
När man inte kan sluta omfamnas och kyssas. 
Och nu ligger han där med slutna ögon på min säng och är det finaste som finns.
 

2012-11-15 | 10:15:00

Clementin

 
Är så himla besatt av clementiner. Och jag kan berätta att denna frukt är en life saver. Är alltid redo med en clementin i väskan om blodsockret sjunker, ungefär som igår när jag och Nivin satt på programmeringstekniken och förgäves kämpade med den sista labben. Plötsligt kom en lärare in med en hamburgare (hur har han mage att gå in ett rum med svältande studenter??!) och suget blev påtagligt. Men icke att frukta, då jag helt enkelt tog fram min clementin ur väskan. Vips, så orkade man lite till.

2012-11-14 | 17:38:27

Att hitta sig själv

 
Alltså, vem är man ens?
 
Mitt mission på gymnasiet var att hitta mig själv.
Visste inte mycket om världen och visste inget om mig själv. Var liksom inte särskilt speciell. Ganska vanlig om jag själv fick säga det. Men gymnasiet skulle bli min grej (känner ni Glee/High School Musical-vibbarna haha?).
 
Gick ett halvår och började känna in mig lite. Växlade fritt mellan olika sällskap, men visste inte riktigt var jag hörde hemma. Och som så många andra tjejer hade jag världens chrush på de äldre killarna, för de var ju så coola och häftiga och snygga och massa andra adjektiv, som inte får plats här. Otroligt nog la de faktiskt märke till mig och jag blev bokstavligen någon för första gången. Det var kanske inte den personen jag ville vara, men det var åtminstone bättre än ingenting, för tillfället.
 
Spenderade ett till halvår med att pendla mellan hopplös förälskelse och ilska, vilket senare skulle visa sig vara helt bortkastad tid. Och vem var jag utanför den drömmen?
 
Men så blev jag kär. Sådär vansinnigt kär. Kär i mitt livs kärlek.
Slängde bort allt det gamla och tog mig in i hans liv. Hans vänner blev mina vänner. Vi blev vänner. Nära vänner. Fast för nära för att kunna ta det nästa steget och för långt ifrån för att ens våga ta steget. Så nära men så långt bort. 
 
Osäkerheter inom oss och ödets omständigheter gjorde att vi gled isär och jag valde någon annan. Men ödet ändrade sig igen och vi fann varandra till slut.
 
Jag tänkte att jag då stod på höjden av lycka, att det här var jag. Fast jag hade så inihelvetes fel. Jag hade lagt mig själv åt sidan för andras påverkan. Så jag gjorde det jag ansåg bäst och bröt upp. Blev osams med allt och alla. Men tillsammans skapade vi våra egna värderingar och byggde något nytt, jag och mitt livs kärlek. Och där, där var jag på riktigt.
 
Saken är nu bara den att jag återigen står som en idiot och inte vet vem jag är. Nu på universitetet där vi spelar efter nya regler. Dags att börja om och leta efter mig själv? Mitt nästa projekt för fem år.

2012-11-14 | 10:26:01

Q/A Stockholm, foto och annat fint


Här kommer svaren på resten av frågorna:
 
Kommer du från Stockholm? Vad tycker du om staden?
Jag är ursprungligen från Nyköping/Oxelösund, en timme med tåg från Stockholm! Så det var inte världens längsta flytt hehe. Stockholm är underbart. 
 
Varför valde du att flytta till huvudstaden? Är du nöjd över ditt val?
Jag flyttade pga studierna, då jag skulle plugga på KTH. Är verkligen supernöjd och trivs himla bra.
 
Bor du centralt i sthlm?
Nej, jag bor i norrort. Men när jag bor hos min pojkvän så blir det Kungsholmen!
 
Hur fick du tag på din lägenhet?
Både jag och min mamma behövde flytta till Stockholm (hon pga sitt nya arbete), så mamma köpte helt enkelt en bostadsrätt som vi bor i. Tur för mig, bostadsköerna för hyresrätter är galna! Har hört att den genomsnittliga väntetiden är 5 år! Därför sparar jag pengar så att jag kan köpa en egen lägenhet om ett par år.
Tips på ett cafe jag kan gå till, runt omkring söder, gamla stan, kungsholmen osv?
Jag är som sagt ny i Stockholm och har tråkigt nog inte hunnit upptäcka alla ställen, eftersom jag pluggar som en galning... Men i Gamla stan är Chokladkoppen att rekommendera! Och planerar att utforska söder på lördag, så jag kanske har fler tips då!
 
Vilken kamera fotograferar du med och vilka objektiv använder du dig av?
Jag fotar med en Olympus E-PL1, en kompakt systemkamera. Jag växlar mellan standardobjektivet 14-42 mm och teleobjektivet 40-150 mm. Har dock planer på att uppgradera till jul, är så himla sugen på en ny kamera!
 
Har du några fototips att dela med dig av? 
Mitt bästa tips är att röra på sig när man fotar! Det är bra att testa olika vinklar, vilket också ändrar själva kompositionen av bilden. Med tiden lär man sig vilka vinklar som funkar och inte.
 
Jag undrar hur du har fixat sidan på din bloggdesign med de runda bilderna och texten om dig! Skulle du inte kunna göra en lite guide eller berätta var du lärt dig?
Det kan jag absolut göra, fin idé!! Får ta det i ett inlägg inom en snar framtid (när jag inte har tusen sidor att läsa om ekonomi...)!
 
Tycker du om att resa?
Ja! Fast det inte har blivit så mycket på senaste tiden. Men har varit iväg i stora delar av Europa och rest till min mammas hemland, Filippinerna.
  
Vilken är din största dröm?
Min största dröm sedan jag var liten var att få vinna Nobelpriset! Det är nog fortfarande aktuellt hihi.
Hur ser den bästa dagen ut som du får bestämma själv? 
Den bästa dagen vore att få börja med en stor hotellfrukost. Sedan skulle jag gå på äventyr i någon storstad med vänner/pojkvän/familj (nånting av det) och fota, sitta på mysiga fik och kolla i roliga klädbutiker. Dagen skulle avslutas med middag ute och gärna bio eller utgång. Och så skulle jag somna i hans famn. Perfekt.
 
Om du var grön hur skulle du matcha ett par blåjeans med en rosatröja?
Min jätteroliga vän Nordling har ställt denna fiffiga fråga (nu tyckte du allt att du var roliga va???). Och om jag var grön så skulle jag bara bära gröna kläder och försöka se ut som ett blad/grässtrå, alternativt Shrek.

Bästa butiker? Både kläder, prylar, mat, ja vad som helst!
Kläder: Weekday, Monki, H&M och en massa second hand-butiker! Köper i princip inte kläder i andra affärer.
Prylar: Åhléns har väl allt? Är numera stolt klubbmedlem.
Mat: väljer att tolka detta som restauranger och mina favoriter (för den fattige studenten) är Jensens, Vapiano och Chopsticks, varav alla ligger i Stockholm. Bästa kebabhaket är Kebab Center (<3) i Nyköping.
 
Vilka bloggar läser du?
En drös olika bloggar, allt från personliga fotobloggar till modebloggar och mina vänners bloggar. Min favoritfotoblogg är Emmy Linnea och mina två favoritmodebloggar är Karin Bylund och Fanny Lyckman.
Hur finner du inspiration?
Jag finner inspiration i allt från film, musik, litteratur, tv-serier, natur och miljön runt omkring mig.
 
Antar att du är en naturmänniska så har du någon favoritväxt?
Är vansinnigt förtjust i blåklockor. Brukade alltid bli jätteglad när jag plockade såna som barn. Och bara namnet "blåklocka" är så himla fint.

2012-11-13 | 16:00:29

Armada

 
Åååh, kom nyss hem från KTH:s arbetsmarknadsdag (Armada)! Det är ett tillfälle för oss studenter att få träffa och prata med företag som kommer till skolan och informerar om framtida yrken osv. Fick bl.a. prata med H&M (aaaah min jobbdröm!!!!!!!! dog lite.) och känner mig sjukt taggad på att jobba där någon dag. En bonus är även att de delar ut gratisgrejer överallt (you know me och gratisgrejer, vi gillar varandra), så fick med mig denna tjusiga tygpåse från Blocket, godis, skoputs (haha wooot?), post-it-lappar, gröt, usb-minne, anteckningsblock, pennor och massa massa massa mer.
 
Gillar att vara student.

2012-11-13 | 09:27:06

Q/A: Skola och utbildning

 
Hej på er! Jag fick en del frågor angående min utbildning, vilka jag har valt att sammanfatta i det här inlägget. Sjukt kul att ni har funderingar kring det och jag ska försöka svara så gott jag kan! Here we go.
 
Vilken skolperiod är/var din favorit? (låg-,mellan-,högstadie, gymnasie etc.)
Låg- och mellanstadiet var mest en medioker period. På högstadiet blev det bättre och jag gick i en fantastiskt fin musikklass och sjöng hela dagarna i korridoren. Men jag måste nog säga att gymnasiet har varit bäst hittills! Gick på en väldigt bra skola och fick uppleva äkta "high-school-drama" (från att vara nobody till somebody, obesvarad kärlek, besvarad kärlek, bråk, break ups, fest, betygshets, you name it). Men universitetet lär nog slå det i slutändan!
 
Vilken gymnasielinje gick du?
Jag gick natur/natur, alltså ett renodlat naturvetenskapligt program.
 
Hur kom det sig att du vill bli civilingenjör? När visste du vad du ville bli och vad fick dig att inse det?
Jag hade drömt om att bli läkare sedan mellanstadiet, men nånstans i tvåan/trean på gymnasiet insåg jag att jag inte tål att se blod och inte heller vill ha ett sånt ansvar för människors liv. Dessutom har jag alltid gillat matte mer än biologi och kemi, så ingenjör kändes helt rätt!
Hej! Om man vill ha behörighet till KTH vilken gymnasielinje ska man då gå tycker du?
Det är absolut enklast om man går natur/natur, för då får du garanterat all kemi, biologi och fysik som behövs. Dock har jag ingen koll på det nya gymnasiesystemet (gick ut med det gamla), men du kanske måste lägga till den sista mattekursen (i mitt fall Matte E) för att få behörighet till civilingenjörsprogrammet. Ett tips är att kolla på KTH:s hemsida vad som krävs!
 
Vad har du för tips om man vill bli civilingenjör?
Oj, svår fråga. Det bästa är antagligen att kolla upp vad som krävs för att komma in och se till att pricka in alla kurser. Det finns även kurser som ger speciell merit för just civilingenjör, så de kan vara bra att läsa. Dessutom är det bra att hänga med på matten ordentligt under gymnasiet, vilket man får igen sen på universitetet där matten har högt tempo redan från början. Och engelska!!! Jag rekommenderar att man läser högre engelskakurser, eftersom mycket litteratur är på engelska och det krävs djupare läsförståelse.
Vad skulle du vilja jobba med i framtiden?
Mitt ABSOLUTA drömjobb vore att få jobba som Business Controller på H&M och sedan klättra upp på stegen.
 
Hur är föreställningen om att det mest är killar som utbildar sig till ingenjörer? Märker du av något av den klyschan? 
Alltså, det är väldigt mycket killar på skolan... Tror att vi endast är 30% tjejer i min klass och inom vissa inriktningar kan det vara ännu färre, kanske bara 10%! Totalt på KTH har jag hört att det är 70% killar. Men just därför behövs vi tjejer och jag hoppas att det här kan inspirera er lite haha!
 
Är det inte extremt svårt?
Oh ja. Har inte den mest utbredda fritiden för tillfället. Men det är sjukt värt det.
Vilka är dina bästa pluggtips?
Hitta sättet som DU lär dig bäst på. Om du är bättre på att läsa allt själv hemma, fine, gör det (fast kanske inte om du går på gymnasiet och har obligatorisk närvaro hehe). Tycker du om att lyssna på lärarens genomgångar/föreläsningar, gör det. Pluggandet är väldigt individuellt!
 
Kan du inte dokumentera en dag på civilingenjörsutbildningen?
Jättejättejättebra idé!!! Ska försöka få till det så snart som möjligt!
 
P.S. Har ni fler frågor kan ni mejla mig eller slänga in en ny fråga i kommentarsfältet! Kram-banan!

2012-11-12 | 14:35:33

Take everything you know and write on your skin


Halloj! Får så himla bra frågor i inlägget under som ska bli roliga (och lite tricky) att svara på! Fortsätt langa nån dag till så ska jag ta itu med dem sen! Tills dess får ni njuta av denna charmiga bild på mig och lyssna på en av mina favoritlåtar just nu:
 

2012-11-11 | 15:47:03

Abstrakta höstbilder och frågestund

 
Kan vi inte ha frågestund? Fråga mig vad som helst.
 
Med vänliga hälsningar
sjukt-uttråkad-tjej-som-inte-har-lust-att-plugga-och-flyr-in-i-cyberspace-istället

2012-11-10 | 17:03:17

Jag var din, Sundbyberg


 
En kanske smått uttjatad låt men som ack beskriver denna fina stad så väl. Btw, kände mig sjukt starstruck när jag satt cirkus en och en halv meter från självaste Oskar på pendeln för ett par veckor sedan. Gaaaleeeet!!#&"!!/&€&!! osv... Som gammal nyköpingsbo är man knappast van att se artister ute i verkligheten.

2012-11-09 | 20:39:30

Fredagskänsla

Sista bilden tagen av Melanie
 
Bra saker idag:
♥ Det är fredag.
♥ Lång sovmorgon och att vakna upp i hans famn (måste vara något av det bästa??!?).
♥ Brunch bestående av risgrynsgröt och stekta ägg till ett nytt Glee-avsnitt.
♥ Fick träffa min bästa vän som kom till campus. Vi gick upp i klocktornet och blickade ut över KTH och kände av Hogwarts-vibbarna. Man går ju på det fetaste universitetet.
♥ Är på startsidan på blogg.se! Tackartackar för era fina kommentarer! Kram

2012-11-08 | 15:57:39

Torsdag

 
Veckans deadlines klara och livet leker. Middag ute ikväll och möte med bästis imorgon. Välförtjänt? Minst sagt!

2012-11-07 | 19:53:54

Thug life


Onsdagen den 7 november 2012 går nog till historien som den sämsta dagen på universitetet hittills. Signalfel på Centralen så att man sitter fast på pendeln i en halvtimme. Svåra labbar i programmering som man inte fattar nånting av och allmänt störande huvudvärk. Plus lite lagom "Hets på I" (min linjes facebook-sida, kolla så förstår ni vad jag menar). Men ni vet, man tar sig igenom allt. Inklusive fem år på KTH om det så är det sista jag gör.
 
Nu: Rekreation i form av Gossip Girl och lättsaltade chips. 

2012-11-06 | 15:13:17

Fyra sköna

 
Kan ju avslöja att allt inte alltid går som det ska när man fotar. Man är ju ingen wonderwoman precis:
Michelle: "Är du säker på att det är bra ljus? Säkert? Ska jag ändra inställningarna??!!"
Michelle: "Mera läppstift mmmmm..."
Michelle: "Ska försöka vara kreativ och estetisk med ett löv, so hipster."
Michelle: "Hej-jag-har-tre-dubbelhakor-men-om-jag-gör-v-tecknet-så-märker-ingen-det."
 
Helt ärligt, vad vill ni läsa/se här på bloggen? Ni somnar ju snart och jag med.

2012-11-05 | 12:52:45

My heart goes boom boom boom

Pics @ Stadshagen, Kungsholmen
 
Försöker vara lite mörk och dramatisk och typ hej-jag-äger-ingen-hårborste. Troligtvis lyckas jag bara på hårborstfronten.
 

2012-11-04 | 13:17:00

Gamla stan

Den stora fördelen med att bo i Stockholm är att man numera kan ta en spontanutflykt till Gamla stan och gå i trånga, mörka gränder och kolla i alla mysiga småbutiker. Så detta var precis vad vi gjorde igår.
Hittade världens mysigaste godisbutik med polkagrisar i alla olika färger och smaker.
Och den kanske finaste garn/inrednings/klädbutiken i stan! Stimulerade mitt behov att ta upp stickningen igen.
Kines leker turist som vanligt.
Och min boyfriend drog en pose han med.
Sedan försökte vi hitta något mysigt fik.
Slutligen hittade vi ett som inte var fullsatt. Där drack vi flytande choklad (ja, jag menar flytande och inte vanlig varm choklad. Denna var så tjock och outspädd att den knappt gick att dricka. Kan i och för sig bero på all grädde som Simon envisades med att ha i...). Glad söndag på er!

2012-11-03 | 12:32:54

Chokladbollar

Fattiga studenter som vi är brukar vi inte ha kaffe hemma, eftersom vi varken dricker det och det är dyrt. Men när Simon hade lyckats komma över lite gratiskaffe (älskar campus, det finns alltid nån som delar ut gratisgrejer) bestämde vi oss för att baka chokladbollar!
Vi rullar, vi rullar, vi rullar, vi ruuullar! (Passar på att sjunga punschvisor)
Självklart får man sådär härligt kladdiga och flottiga händer.
Simon var helt klart bättre på detta än jag. Det jag lyckades bidra med var att spilla ut kokos över hela golvet.
Resultatet. Ni vet vad vi äter ikväll.

2012-11-03 | 12:19:07

Finbesök från Paris

 
Wihoo, min fina vän Nordling återvände till Moder Svea från Paris för en vecka och igår hann vi äntligen ses! Kände oss lite som turister (ryggsäckar, kameror runt halsen och mina asiatiska drag, inte bra kombo) när vi gick runt längs vattnet och slottet och fotade. Och så lite Kungsholmen-häng på det och oppa gangnam style. Najs.

MUSIK FÖR IDIOTER
Michelle Cañada

Michelle
Michelle 20 år.
Bor i Stockholm och läser till civilingenjör i Industriell Ekonomi på KTH, men är ursprungligen från Nyköping/Oxelösund. Här kan ni följa min väg mot mina drömmar.


© Michelle Cañada
Ej tillåtet att kopiera bilder utan att länka, alternativt be om lov först.
bloglovin