2013-03-31 | 12:00:20

Påskafton

Är tillbaka på landet för lite hederligt påskfirande! Igår var det påskafton och ungefär såhär såg det ut:
Åt den godaste påskbuffén med massa lax och ägg såklart.
Och buffén avslutades med en härlig mandeltårta, mmmmm dreggel.......
Och de obligatoriska äggen! Hoppas ni har en fin påsk!
Postat i: Livet | Kommentarer (8) Permalink | Trackbacks ()


2013-03-27 | 11:23:12

Redo för påsklov wehey!

 
Sammanfattande text om man inte orkar läsa allt: På påsklovet är jag back in business.
 
HEJ BLOGGEN!
Loggade in här och såg att jag fått världens finaste kommentar om hur jag hade inspirerat en läsare just när det gäller studentlivet och utbildning osv! Blev väldans glad (!!! finns alldeles för få bloggar om sånt som peppar studier tycker jag personligen, det är ju bara mode överallt these days?!) men känner att det är lite oförtjänat eftersom jag för tillfället hamnat i en okreativ och icke-informativ fas ehe... Det är faktiskt så att jag får så himla mycket tid över om jag inte bloggar som jag istället kan lägga på mina studier. MEN, imorgon börjar påsklovet och då kommer jag tillbaka hit for real. Kram

2013-03-22 | 15:21:09

Om den senaste tiden

 
Sämst uppdatering här, I know. Men har inte känt mig så inspirerad den senaste tiden, vilket KAN ha att göra med vårens bakslag och att det sett ut som antarktis här de senaste dagarna. Lovar bättre uppande till påsklovet och tills dess får ni nöja er med några mainstream bilder på ätbara saker (fast väldigt goda saker!). Kram

2013-03-18 | 20:44:48

Vårpepp

 
Hej hallå! Slänger in en abstrakt bild som föreställer porlande vatten, vilket får mig att tänka på rinnande bäckar och snödroppar och vår och massa fint. Och så har jag gjort en liten vårspellista som ska ta mig in i april och solsken. Klicka på bilden vettja!

2013-03-16 | 11:10:33

Glitternaglar och eufori

 
Glädjen, lyckan, euforin när man sent på natten och innan läggdags får reda på att man ÄNTLIGEN klarat algbran. HELT GALET, TREDJE GÅNGEN GILLT!!!!!!!!!!!!!!!!! Iiiiiiiiiiiiiiiih!!!!!!!! Fuckar ur och så vidare. Och här har man gått och trott att man varit efterbliven och idiotförklarat sig själv. Jösses. Somnade gott igår.

2013-03-15 | 19:20:04

Nyköping och Stigtomta

Är hemkommen från tre dagar i Nyköping och Stigtomta! Det hela började med att jag träffade min fina vän Julia, som jag inte träffat på typ ett halvår?
Sedan åkte vi ut till Simons farföräldrar och deras gård utanför Stigtomta. Där bjöds det på gott fika!
Hittade en fin fluga och så skulle vi göra crêpes med skaldjursfyllning.
Mmmm det var himla gott.
Tre rådjur var precis utanför köket. Kan ju inte säga att jag har samma utsikt här hemma i Stockholm...
Vi åt mysfrukost á la landetstyle.
Och så åt vi en galet god lunch på restaurang Pottan. Rullade hem.
Hängde ute vid sjön och njöt av solen (men det var kallt som tusan!).
Och så bar det av hemåt.
 
Nu: två veckor kvar av massa massa massa plugg fram till påsklovet. Kommer avlida.

2013-03-14 | 10:39:55

Bildredigering

Har för väldigt länge sen fått en fråga om hur jag redigerar bilder men ständigt glömt bort att göra ett inlägg om det, så här kommer det! Jag redigerar i en app som heter CameraBag 2, vilken jag köpte på App Store (alltså bara för Mac-datorer) för dryga hundralappen. Det är såklart inte lika bra som Photoshop, vilket jag brukade redigera i på min gamla dator, men då jag inte har lust att slänga ut så stora pengar får detta duga för vardaglig redigering.
1. Exposure and Contrast. Det jag absolut alltid gör först är att öka exponeringen och kontrasten på bilden. Beroende på hur mörk eller ljus bilden är från början kan detta variera.
2. RGB-curve and Brightness. Jag brukar justera RGB-kurvan och ljuset för att matta upp bilden.
3. Shadows, Contrast and Saturation. I det här steget kan redigeringen variera väldigt mycket, beroende på vad jag känner för och hur jag vill att bilden ska upplevas. Men generellt brukar jag öka kontrasten och skuggorna för att få lite mer djup i bilden. Detta görs i flera lager för att få önskad effekt. Avslutningsvis brukar jag öka mättnaden, eftersom jag gillar bilder med starka färger, eller lägga på ett färgfilter som ändrar tonerna. Klart!
Och såhär ser det ut före och efter redigeringen! Hoppas detta duger som förklaring hehe.

2013-03-12 | 17:45:13

Kattögon

 
Hihihi känner mig som en liten kissemiss i dessa solbrillor som jag hittade av en slump på Lindex (av alla ställen haha?). Eller som en gammal filmstjärna (fattar ni redigeringen?), mm mucho elegant. Fast förmodligen ser jag ut som en insekt med jättestora fasettögon. Hur som! Vi kommer nog bli fina vänner denna sommar, LÄNGTAR.

2013-03-11 | 18:19:44

Something that is small can be greater than us all

 
Bara för att jag älskar Gamla stan. Och denna låt:
 

2013-03-10 | 16:25:05

Lugnet före tentan

Lugnet före tentan, förlåt, jag menar stormen. Denna söndag tar jag det himla lugnt och laddar upp inför tentaveckan som är tillbaka med besked! Känns tungt att möta min ärkefiende av alla tentor, dvs algebran (damn you algebra!!!!!!!), men har annars några fina dagar på landet att se fram emot. Så idag äter jag söndagsfrukost med solen i ansiktet ...
... och fikar järnet med kanelbullar. Mmmm, bästa peppen. So long!

2013-03-09 | 11:22:42

Två fina ting en lördag

 
1. Finaste armbandet som jag fick av Lisa i födelsedagspresent! Kommer passa perfekt till sommaren och kompletterar mina fantasier om vippiga solhattar och strandklänningar.
2. Tulpaner! Tyckte att dessa hade en riktigt härlig färg också. Förvänta er fler frukostbordsbilder med tulpaner i bakgrunden osvosv...
 
Ha en fin helg, vänner!

2013-03-08 | 13:05:56

En dag som man kan leva länge på

Precis som rubriken lyder hade jag en sån HIMLA FIN dag igår med finbesök från Paris i form av bästa Nordling! Vi startade dagen med ett förmiddagsbesök i Gamla stan hos Lisa i hennes übermysiga lägenhet.
Där bjöds det på gulliga minimuffins och såndär saft som gör att man alltid säger: "Åh, det smakar ju som piggelinglass!!!"
Sedan gick vi ut och gjorde Gamla stan osäkert och Lisa lekte reseguide.
Jag och Nordling fortsatte sedan vidare och låtsades vara turister (en man började faktiskt prata engelska med oss (en vanlig företeelse när jag är asiatisk och dessutom har kameran runt halsen)).
Tog en tur till innerstaden och kollade tyger på Ohlssons. Sedan tog vi oss upp för den oändligt långa Malmskillnadstrappan på vår väg till ...
... Vigårda! Nordling visade mig detta supertrevliga, mycket lyxigare hamburgehaket (McDonald's, släng dig i väggen!) och där åt vi den godaste burgaren jag någonsin ätit.
Blev sedan ett besök på Americana Classic Vintage där de hade hemskt fina jeansjackor.
Avslutningsvis hamnade vi på KTH och tog en fika i kårhusets café. En suverän dag helt enkelt! 

2013-03-05 | 20:06:06

Färsk fettuccine med bacon- och tomatsås

Kan konstatera att matbloggandet fortsätter (ingen klagar i alla fall!). Idag lagade jag en oförskämt lätt maträtt, fast som ändå är väldans god om jag får säga det själv. Färsk fettuccine med bacon- och tomatsås är den perfekta studentmaten och kräver inte alls många ingredienser:
 
• fettuccine (eller annan pasta)
• 1 gul lök
• 1-2 paket bacon
• krossade tomater
• 1/2 köttbuljongstärning
• vatten
• kryddor, t ex peppar och oregano
Detta är the basics (sen kan man piffa upp det med kapris, oliver osv...).
Först hackar man lök och bacon i strimlor. Sedan ska dessa förstekas i en djup stekpanna.
När bacon och lök fått lite färg är det dags att tillsätta de krossade tomaterna och buljongtärningen. Vid behov kan såsen spädas ut med vatten, beroende på hur tjock man vill att den ska vara. Vid det här laget kan kryddor och extra ingredienser tillsättas, personligen valde jag kapris. Låt såsen koka upp samtidigt som man kokar pastan.
Voila! Förhoppningsvis ser maten ut såhär när man är klar. 

2013-03-05 | 14:37:41

Önskerubriker?

 
Hej hopp! Har lite smärre idétorka för tillfället (skyller på apati och världsfrånvänd livssituation i form av tentaplugg (dock har jag inte ens öppnat boken, men rent tankemässigt)) och tänkte ändå att det vore trevlans att testa det här med önskerubriker! Så köööör, har ni några önskemål på sköna/informativa/inspirerande/fotoinlägg så skriv!

2013-03-04 | 17:55:00

Marinprickigt

 
Är inne i en sjukt mörk studieperiod, fylld av tentaångest och presentationer som måste göras. Men när helst jag känner mig deppig tar jag på mig min prickiga klänning och leker skolfoto. Då ter sig världen som en lite ljusare plats!
(Sjukt random inlägg, I know.)

2013-03-03 | 14:46:00

Löksoppa

 
Omg, har detta blivit en matblogg eller nåt? Har bara inte förstått tjusningen med att fota mat förrän nu. Om jag hade haft en smartphone hade jag antagligen inte varit den som instagrammar varje lunch jag äter. Men det här är fasen rätt kul. Anyway, vi åt löksoppa och vitlöksbröd (mmm min andedräkt. Lyckligtvis är jag och Simon inte längre i den obekväma jag-försöker-vara-en-perfekt-människa-som-aldrig-går-på-toa-och-alltid-luktar-gott-fasen).

2013-03-02 | 21:00:33

2:a mars

Tröttar säkert redan ut er med frukostbordsbilder men har ju äntligen bra fotoutrustning som man inte behöver kriga med för att ta okej bilder på morgonen. Så här såg i alla fall vår morgon ut.
På eftermiddagen fick jag cravings efter kladdkaka, så pöjken min kastade ihop en smet (jag hjälpte typ till, typ fotade, öh...).
Mmm provsmakade smeten.
Sedan lagade vi myslördagsmiddag. Tända ljus och allt. Hoppas ni har en fin helg, vänner!

MUSIK FÖR IDIOTER
Michelle Cañada

Michelle
Michelle 20 år.
Bor i Stockholm och läser till civilingenjör i Industriell Ekonomi på KTH, men är ursprungligen från Nyköping/Oxelösund. Här kan ni följa min väg mot mina drömmar.


© Michelle Cañada
Ej tillåtet att kopiera bilder utan att länka, alternativt be om lov först.
bloglovin