2012-08-28 | 08:06:00

Lite morgontankar innan jag måste springa till pendeln

 
 
Känner att jag är så fruktansvärt tråkig här på bloggen, men jag hinner knappt göra något annat än skolaktiviteter. Hinner knappt duscha? Äta? Andas? Tänka???!!!???!
 
Aja, för mycket att tänka på helt enkelt. Hetsar och försöker få tag på all kurslitteratur. Ska hinna, hinna, hinna och vara med på allt. Pubar, sittningar. Shit. Och orkar inte vara ful längre med min n0llemössa men mottagningen verkar pågå i över en månad. Och så känner jag hur jag ständigt måste brottas med denna, för mig ganska främmande, stockholmsmentalitet. Alltid brotta sig fram. Det är då man saknar landet kan jag säga. Saknar att sätta mig på den stillsamma ocklepundarbussen och bara glida med. 
 
Nä, idag ska jag få koll på läget och somna på Kungsholmen i hans armar. Lugnt och tryggt.
Postat i: Livet | Kommentarer (3) Permalink | Trackbacks ()


2012-08-26 | 18:45:11

n0ll+n0ll = n0ll

 
Senaste veckan har verkligen varit galen.
Har varit på kårpub och dansat/pausat (på riktigt!) till Panetoz som kom och uppträdde. Lekt ännu mer lekar. Gått på matteövningar och skrivit min första mattetenta. Varit på herr & damsittning och sett våra manliga faddrar dansa striptease och jucka till tonerna av "Sexy and I know it" (samt fått mina öron sprängda av tjejskriket som medföljde). Byggt lådbilar och vunnit mot Maskin (min pojkväns sektion) på lådbildsrally och nu även officiellt blivit student på KTH efter inskrivningen. 
 
Och senast igår var min grupp ute på n0lleuppdraget och det såg lite ut såhär:

2012-08-20 | 19:12:00

T-bana och pub

Ungefär såhär ser jag ut på tunnelbanan. Lite, skräckslagen, fastklamrande vid det lilla liv jag har.
Nää, skoja. Skulle vilja påstå att jag ser världsvan ut på t-banan. Det är förvisso inte som att sätta sig på ocklepundarbussen 715 och bara åka till stan (hålan Nyköping), men trots allt helt okej. Med en Metrotidning ordnar sig allt. Annars då? Peppar inför pubkväll (!!!) med kåren och funderar på vad jag ska ha på mig som matchar den fulaste nollemössan.
Ha en fin kväll allihopa!
 
Bilderna är förresten tagna av Sara från vår hejdåfika ni vet. Blir lite gamla bilder nu, eftersom jag inte hunnit vara kreativ på länge.

2012-08-19 | 20:05:46

Storstadsluft

 
Två bilder från när jag fikade med mitt crew, mina bästa, dagen innan uppropet. Diggar det här med Östermalm-Kungsholmen-Kallhäll-häng. Känns jävligt fett, om jag ska uttrycka mig så. Andas och lever i Stockholm och lämnar officiellt bondelivet bakom mig. Så himla bra. Nu mår man.

2012-08-18 | 20:57:05

Dansa, pausa, stressa, springa

 
HEJ PÅ ER!
För det första: jag lever. Flytten gick bra och har precis överlevt min första studentvecka.
 
Sprungit mellan pendeln och tunnelbanan. Varit på mottagning. Burit världens fulaste nollemössa med en sko fasthäftad på (no kidding) och måste fortsätta ha den en vecka till. Dansat i kollektiv på gräsmattorna på campus. Gått vilse på campus. Varit på studentpub och sittningar och lärt mig punschvisor. Åkt fel med tunnelbana mitt i natten och vänt tillbaka. Köttat mattetal som knappt går in i min ringrostiga hjärna. Lekt massvis med lekar. Knappt sovit. Varit nervös. Varit taggad. Ordinary studentliv helt enkelt.
 
För det andra: mycket dålig uppdatering på bloggen, men jag har tyvärr inte fått styr på mitt internet hemma. Kan endast göra detta inlägg eftersom jag sitter hos Simon i hans lägenhet, varav det finns nät här. Men lovar att jag så snart som möjligt kan skriva mer!
 
För det tredje: tack för alla fina kommentarer!!!!! Fick en liten chock när jag loggade in och såg allt!
 
Det var nog allt haha. PUSS OCH KRAM så hörs vi snart igen.

2012-08-11 | 11:41:12

Flyttdagen

Nu går flyttlasset. Trodde verkligen inte att det skulle vara såhär svårt att släppa taget. Fick ett samtal igår från min blivande fadder på skolan, som berättade om allt vi skulle göra. Och plötsligt blev jag ett nervvrak. Nu händer det. Får nästan lust att hoppa tillbaka i tiden till dagis och lek varje dag. På måndag kommer jag troligtvis vara hyper och sjukt taggad på universitetet och tycka att jag var patetisk som tänkte dessa tankar. Men tills dess... tänker jag nog fortsätta vara patetisk och oroa mig. Skön stämning osv.

2012-08-10 | 17:48:30

On the road

 
Idag fick jag åka och se mitt nya place för första gången. Upp kl. 06.00 på morgonen och in i bilen.
Blev uppriktigt nervös. Efteråt så att säga. Så mycket nytt att hålla reda på. Så lite man vet om hur folk är där. Känner mig liten och rädd haha. Åh gud.

2012-08-09 | 20:50:56

Dubbelfika och hejdåkramar

Idag träffade jag Sara lite hastigt, mitt i all flyttstress.
Vi vandrade genom staden och hamnade slutligen vid Qvarnen, vilket är ett av finaste ställena i Nyköping. Tycker att den här bilden är så himla, himla fin.
Sedan klättrade vi lite i de enorma kugghjulen, eller vad de nu uppfyllde för funktion en gång i tiden...
Sara fick pröva sina vingar som fotograf. Jag kände mig mest som en klätterapa.
Våra skor, yes.
Sara blev fikasugen, så vi gick till det überpittoreska Princess.
Sara fikade en mumsig smördeg-och-lite-jordgubbar-i-gelé-bakelse. 
Sedan mötte jag upp Emma för en nästan traditionell och numera sista torsdagsfika på Hellmans.
Känner mig om möjligt ännu mer sentimental idag. Jag ska faktiskt lämna detta bakom mig nu. Hej hopp liksom. Vad väntar nu där borta? Studentliv och storstadsliv? Ett bättre liv? Det måste det ju.

2012-08-08 | 18:03:40

The time it took for your muscles to grow and grip

 
Idag har jag håret uppsatt i bandana. Lider fortfarande av post-traumatiska besvär efter klippningen igår. Känner inte igen mig själv längre med så orufsigt hår. Lite overkligt. Och en annan sak som känns ännu overkligare: flytten. Det här veckoslutet börjar jag andas storstadsluft. Sannerligen overkligt. Och faktiskt lite skrämmande.
 
Musik: Beginners - Slow Club

2012-08-08 | 09:22:25

Bästa vintagefynden

Denna jeansjacka råkade jag hitta på Weekday Vintage under sommarrean (älskar när de rear secondhand, hur billigt??!). Här snackar vi kärlek vid första ögonkastet. Lite för stor, lite för många nitar, men ack så fin. Dessvärre tycker inte min käraste att jag är så söt i den, men det skiter jag i.
Dessa boots har hängt med mig på allt sedan jag hittade dem på Americana Classic Vintage i Oxelösund. Perfekta allt-i-allo. Tyvärr börjar mamma ge dem det onda ögat (de har blivit lite slitna), så jag får nog köpa nya. Kostade mig dock bara en hundralapp!
Någon som kan tipsa om bra secondhand/vintagebutiker i Stockholm? Förutom Beyond Retro liksom. Vore schysst!

2012-08-07 | 19:06:45

Tisdag

Fikade med en efterlängtad Nordling denna tisdag. Hon var glad! Och lite Spice Girl hehe.
Jag åt såklart en baguette med tonfiskröra (<333).
Sedan gick vi båda till frisören och fick håret klippt. Nordling klippte lugg och jag kapade lite på längden. Här på bilden gör hon sin klassiska signaturpose: fiskmunnen. Väcker starka flashbacks från valborg kan jag säga!
Så var det dags för Nordling att åka hem och nu skiljs vi åt på obestämd tid för hon åker till Paris. Sentimental? Ja.

2012-08-06 | 14:57:52

Ett modeinlägg trots att detta inte är en modeblogg

Hittade denna handväska på marknaden i fredags! Den fick följa med för ynka hundra kronor. Vad tycks? Passar perfekt och jag får precis plats med kamera, teleobjektiv, mobil, nycklar och allt sånt! Fynd, oh yes.
Och lite såhär har jag sett ut nästan hela sommaren (ja förutom väskan då). Easy-breezy, jajamensan.
 
P.S. Kommer se lite konstigt ut ett tag på bloggen, eftersom jag tänker övergå till mindre bilder på 700px istället för 800px. Håll ut!

2012-08-05 | 17:25:56

Jag hade hoppats på något

 
Nu Kan Du Få Mig Så Lätt.
Den enda av Håkans låtar som jag aktivt försökt undvika. En låt som jag förknippar med det svåraste jag någonsin gjort.
Och så började den spelas i butiken jag var i. Typ hjärtattack och så. Eller är det bara jag som är melankolisk?

2012-08-04 | 12:56:14

Take my hand and take my whole life too

Fotat av madre
 
Det som inte dödar härdar. Kärleken övervinner allt. Blablabla, bullshit.
Nä, nu tänker jag lägga min melodramatiska sida åt sidan och satsa alla hästar på att Stockholm blir bättre för oss båda. Det måste det bli. Annars vet jag faktiskt inte vad jag ska göra. Typ ställa mig och skrika på Stureplan.
 
Musik: Can't Help Falling In Love - Ingrid Michaelson

2012-08-03 | 10:12:05

Gamla Oxelösund

Igår åkte jag och lilla mamma ut till Gamla Oxelösund och skulle göra ett nytt försök att fika på ett mysigt ställe.
Bygdegården hade öppet woopwoop.
Jag var väldigt nöjd med mitt fika. Godaste chokladbollen på länge, mums.
Sedan hängde vi lite vid fyren.
Hängde lite på klipporna.
Promenerade bort till de smått idylliska fiskestugorna.
Himla härligt liv i småstaden egentligen. Fast nu blir jag väl asfaltsblomma i storstaden istället. Det ska nog gå.

2012-08-02 | 13:06:42

Tre färgstarka från min trädgård

 
Om det är något som jag verkligen fascineras och inspireras av så är det just antenner. Tycker att det är något coolt över dem.
 
Annars då? Storstädar och inväntar telefonsamtal från min fina vän som varit iväg alldeles för länge på andra sidan Atlanten. Min fina vän som jag inte alls vet hur jag ska klara mig utan på universitetet. Vem ska jag nu kommunicera med via telepati och tysta blickar?!

2012-08-01 | 16:31:42

Bugar och bockar

Fotat av Simon
 
Augusti nurå. Ville bara säga tusen tack för alla fina kommentarer som trillat in på sistone! Det betyder ska ni veta.
Kram och sånt.

MUSIK FÖR IDIOTER
Michelle Cañada

Michelle
Michelle 20 år.
Bor i Stockholm och läser till civilingenjör i Industriell Ekonomi på KTH, men är ursprungligen från Nyköping/Oxelösund. Här kan ni följa min väg mot mina drömmar.

Kontakt: musikforidioter@hotmail.com

© Michelle Cañada
Ej tillåtet att kopiera bilder utan att länka, alternativt be om lov först.
bloglovin