2012-09-30 | 20:23:49

Cirkus

 
Hey! Återkommer nu med mitt svar. Har nog bestämt mig för att den här röda kavaj-skjorta-grejen är mitt coolaste köp, eller vad säger ni? Påminner lite om cirkus, men det är ju fan party! Och hittade det här sköna fotostället runt hörnet där min boyfriend bor. Perfecto.
Postat i: Fotografier | Kommentarer (16) Permalink | Trackbacks ()


2012-09-29 | 16:57:04

Laxmackor och secondhand en lördag

Lördag och det var marknad i mitt lilla samhälle. Orkester och allt! Till och med en hoppborg.
Tog en tur in till Sundbyberg för lite secondhandshopping. Stockholms Stadsmission har blivit mitt nya favoritställe.
Man kan kolla på böcker.
Och fika jättegoda laxmackor.
Nöjd kines/livsnjutare.
Slutade med att denna fick följa med hem. Antingen är det mitt coolaste eller konstigaste köp, har inte riktigt bestämt mig än. Återkommer mer om det haha.
Och så en kofta med de finaste knapparna jag någonsin sett. Ser ut som små mynt. Bra för ruggiga höstdagar osv.

2012-09-28 | 18:35:58

Fredag

 
Fredag. Känns bra efter en lång vecka.
Nu: äta mina favoritnudlar till middag och ta ett varmt bad. Relaxing? Oh yes.

2012-09-27 | 17:19:48

Man blir verkligen fikaberoende som student

 
Som rubriken säger. Har verkligen blivit fikaberoende.
Man brukar väl säga att folk som är beroende av alla dess slag försöker fly från något svårt och jobbigt. Jag försöker fly från plugg och meterhöga boktravar och meterlånga att-göra-listor. Vet inte vart jag ska börja. Det är då jag spänner av och äter en chocolate chip cookie. Herregud. 
Hoppas ni mår bra i alla fall!!!!!!!!!!!!

2012-09-25 | 20:12:00

You forgave and I won't forget

Random people och jag i svartvitt från igår
 
"I Will Wait". Mumford & Sons. Så. himla. bra. (!!!!!!) Och hela skivan, ja.
Annars då, kära vänner? Misslyckas på kontrollskrivningen för att man måste gå på toaletten och äter chocolate chip cookies som besatt. Fiket i Nymble kommer att tjäna en förmögenhet på mig, vänta bara.
 
Musik: I Will Wait - Mumford & Sons

2012-09-24 | 18:39:05

It is your wings that make you beautiful

 
Kände mig så sjukt party idag med min pärlkrage. Och var ännu mer party när jag slog till och köpte ett djuprött läppstift (åh, som jag längtat!!!). Livet går bra nu, trots kyla och stress.
 
Musik: All My Little Words - The Magnetic Fields

2012-09-23 | 16:37:05

Höstdrömmar

 
Höst igen. Ska börja burra ner mig i stora stickade tröjor, vira in mig i meterlånga halsdukar och dricka massa te. Och lite så här såg min höst ut förra året, med några av mina favoritbilder från september-oktober:
Hade några av mina bästa fotograferingar nånsin. Här med Julia, denna underbara, underbara bild.
Hösten kom till Oxelösund. Färgerna längs min promenadsträcka skiftade i gult och rött.
Jag och Nordling pysslade med vårt projektarbete, "Lilla höst- och vinterboken". Jag fotade henne och naturen mest hela tiden (har nog ett helt arkiv med bara bilder på henne).
Den stora eken i skogen vid min gata.
Och så var vi sjukt coola och hängde på schackrutan utanför skolan. Typ så.

2012-09-21 | 10:09:00

På landet hörs bara vinden

 
Landet, kära vänner. Ta mig tillbaka dit. Här utanför mitt fönster ser man bara asfalt.

2012-09-20 | 19:21:00

Strawberries, cherries and an angel's kiss in spring

 
Tack för finfina musiktips!!! Megabra. Älskar att mata igenom listor och försvinna i melodierna. Ska fortsätta lyssna även denna pluggkväll.
Är för tillfället helt förälskad i dessa:
 
♥ All My Little Words - The Magnetic Fields
♥ Feel Again - OneRepublic
♥ Don't Let Me Be Misunderstood - The Animals eller Santa Esmeralda, båda är sjukt bra
♥ Madness - Muse (har jag nog redan sagt tidigare, men det tål att sägas igen! Muse-älskaren inom mig mår bra)
♥ Typ all musik från Kill Bill
♥ Och så den här:
 
Musik: Summer Wine - Nancy Sinatra

2012-09-19 | 19:44:36

Musik för idioter tack?

 
Kan ni inte bomba mig med musiktips?!???!!??!!
Skulle verkligen uppskattas av en student med näsan i böckerna och hörlurar i öronen.
 
P.S. Min satsning på livskvalité igår gav resultat. Mår jävligt mycket bättre idag. Tjoho.

2012-09-18 | 17:59:04

Åh, Sundbyberg.


Körde självstudier och satsade på välförtjänad livskvalité under eftermiddagen. Det slutade med att jag satte mig på pendeln och åkte lite spontant till Sundbyberg. Åh, har inte vandrat dessa gator sedan jag var liten.
Hamnade på Stockholms Stadsmission, där det för övrigt finns ett väldigt mysigt fik med skön inredning och ljuvliga (så himla fint ord!) chokladbollar. 
Mår nu mycket bättre. Redo att kick ass imorgon på algebran!!!

2012-09-17 | 17:43:07

Come to me, just in a dream, come on and rescue meHittade ett helt underbart fält av solrosor i parken i närheten där jag bor. Här kommer det nog att fotograferas flitigt nästa sommar. Övrig status just nu: totalt urladdad och febrig. Men får ta livet som det kommer. Tills dess lyssnar jag på den här.
 
Musik: Madness - Muse

2012-09-16 | 15:46:18

En liten kärleksförklaring

 
Är fortfarande så himla, himla kär och uppe på rosa moln.
Det är han som överraskar med fin lördagsfrukost när man vaknat på fel sida. Det är han som sitter vid min sida under sena pluggnätter och får mig att hålla modet uppe när jag pendlar mellan panik och gråtattacker. Det är han som håller om mig när tårarna inte vill sluta rinna. Det är hans famn jag kryper in i när världen känns för stor och mörk. Det är han som är allt för mig.

2012-09-15 | 16:05:10

En liten bit av Nyköping i Stockholm

Aaaaah! Blev mäkta glad när jag fick höra att min kära vän Julia hade vägarna förbi huvudstaden! Några sms senare och jag var på väg för att möta henne. Obeskrivligt fint.
Vi fikade och pratade igenom livet. Försökte sammanfatta de viktiga ögonblicken från mer än en månads tid.
Och så fick jag för första gången på länge fota någon av det kvinnliga könet. Har varit underliga problem med det på sistone. Så fort jag plockar upp kameran på campus flyr alla tjejer i skydd (om någon av mina kvinnliga klasskamrater läser detta, känn er träffade!!!!!!). Helt omöjligt. Men Julia kan man fan räkna med. Alltid.
Saknar min hemstad så fruktansvärt mycket.

2012-09-14 | 17:18:05

Långsam-hjärndöd-gå-in-i-väggen-stil

 
f är begränsad på [a,b].
f är Riemannintegrerbar över [a,b] om till varje tal ε > 0 finns trappfunktioner Φ och ψ sådana att Φ(x) ≤ f(x) ≤ ψ(x) som uppfyller att I(ψ)-I(Φ) < ε.
Man kan visa att det finns precis ett tal λ så att I(Φ) ≤ λ ≤ I(ψ) för alla Φ, ψ som uppfyller Φ(x) ≤ f(x) ≤ ψ(x). 
 
 
Jag fattar ingenting.
Verkligen ingenting.
Orkar inte med grekiska bokstäver och ser civilingenjörsexamen långt bortom horisonten. Eller nej, jag ser den inte alls. Fattar. Inte. Hur jag ska klara detta. Frågetecken. Femtioelva deadlines att hålla i huvudet och blir alldeles lamslagen. Stirrar på mina papper. Läser lite teori som går rätt ut ur minnet. Pluggar och deppar, halvt om halvt. Hinner inte prata med mina kära vänner. Hinner egentligen inte göra detta inlägg. Hinner inte ikapp tiden. Äsch.

2012-09-13 | 16:51:52

Random / KTH


Lite såhär kan det se ut en dag på universitetet:
Håller mestadels till i det otroligt fina E-huset, som tillhör de äldre byggnaderna runt borggården. Här har jag föreläsningar och övningar och dylikt. Kan skatta mig lycklig som slipper gå den kilometerlånga vägen till Maskinhuset som ligger långt åt helvete. Skrattar åt min stackars pojkvän.
På föreläsningarna antecknar vi ihärdigt. Eller ja, somliga antecknar mer än andra, varav jag tillhör den gruppen. En bra investering som student är att ha många block. Det går åt.
Övningssalarna ser ut som vanliga klassrum ungefär. Det är här som man faktiskt lär sig och förstår vad som sas på föreläsningarna.
Och såhär kul har vi! Algebra är meeeeeeegaroligt. Nä, men det finns nog en viss nytta i att kunna det. I hope.

2012-09-12 | 17:49:00

Kungsholmen, okänd tid


Jag är förälskad i Kungsholmen. Förälskad i pojkvännens lilla lägenhet, som har blivit vår oas i storstaden. En plats där man verkligen kan fly verkligheten, stänga ute all stress och bara njuta av lugnet och tystnaden. Trivs så himla bra där, hos honom.
Älskar minisambolivet och allt vad det innebär. Dock var kanske detta inte vår mest kulinariska prestation. Men ni vet, typisk studentmat och så. Sen, om fem år, blir det oxfilé för hela slanten.
Älskar att ta en sovmorgon och mysa ihop med frukost framför tv:n, ända tills klockan tvingar oss till de oundvikliga föreläsningarna och övningarna (de är förvisso frivilliga, om man vill ha icke godkänt så att säga). Gillar detta liv och trivs som fisken i havet. 

2012-09-11 | 18:07:00

Q/A

 
Berätta om ett musikminne.
Mitt starkaste musikminne måste vara Mando Diao-konserten för lite mer än tre år sedan. Jag och min bästa vän fick ett infall av spontanitet och köpte biljetter till konserten samma dag som den var och åkte upp till Stockholm. Vi hade inte direkt lyssnat på Mando tidigare, men det skulle visa sig bli ett av mina absoluta favoritband. Kommer aldrig glömma dunkandet i hjärtat när "Gloria" spelades.
 
Vilka bloggar läser du/favoritbloggar?
Oj, jag läser så himla många bloggar. Följer särskilt noga mina vänners bloggar, Nordlings och Emmas, eftersom vi bor på olika ställen. Men om jag bara skulle få läsa en enda blogg för resten av mitt liv, så skulle det vara Emmylinnea, mest för att hon tar helt fantastiska bilder som man kan stirra på i evigheter.
 
Var hittar du inspiration?
Verkligen ÖVERALLT. Kan vara låttexter som beskriver min livssituation. Kan vara andra bloggar som ger idéer. Kan vara naturen och omgivningar som bara skriker att jag måste ta en bild. Kan vara vad som helst som ger inspiration.


Har du filmtips?
Åh, är tyvärr skitdålig på filmtips. Jag är lite mainstream när det gäller filmer, så ser bara vad alla andra redan har sett. Men personligen är jag en riktig sucker för Kill Bill-volymerna.

Om du hade en hund, vad skulle den heta?
Skulle hellre ha en katt, men om jag måste så skulle hunden heta Mozart eller Einstein.
 
Om du hade en tatuering, vad skulle den vara och var skulle den sitta?
Det skulle vara en tatuering med dolt budskap, t.ex. ett kinesiskt tecken, och den skulle sitta på ett ännu mer dolt ställe (kanske på rumpan??!! Skämt åsido).
 
Hur lång är du?
1,63 stolta meter över havet!
 
Får man fråga var den vackra halsduken är köpt?
Den är från Monki och inhandlad ganska nyligen!
 
Bästa plagget?
Ett par svarta, höga Cheap Monday i Second Skin-modellen sitter aldrig fel.

 
Hur kom du på ditt bloggnamn?
Bra fråga... Det har hängt med sedan jag började blogga i tvåan på gymnasiet. Tyckte väl att det var lite fyndigt på den tiden, men har egentligen i koppling till verkligheten! Typ så, haha.
 
Vilken musik lyssnar du på?
Främst alternativ rock. Mycket svenska artister och band. Lite klubb om jag är på danshumör. Lite av allt, förutom country kanske... 
 
Vilken är din favoritlåt?
"Bliss" av Muse. Så. himla. bra.
 
Hej, jag är lite intresserad utav din utbildning, skulle du kunna berätta lite mer om den vad du tycker om den hittills, vilken inriktning du läser och om du har något annat värt att nämna. Undrar också om du vet vad intagningspoängen var i år.
Jag läser till civilingenjör i Industriell Ekonomi på KTH i Stockholm. Hittills kan jag väl säga att utbildningen varit allt man förväntat sig och lite till. Vi har haft tre veckors mottagning (massa intro, lära-känna-varandra-aktiviteter och fester, fester, fester) och nu har vi precis börjat på allvar. Tempot är högt men studiemiljön är fantastisk och man kommer lätt in i det. Kan definitivt rekommendera detta till dig som funderar! Intagningspoängen var 21,7 i första urvalsgruppen eller 1,7 på högskoleprovet.

2012-09-10 | 18:10:55

Fråga mig


Pojken min som fotat. Dock jag som redigerat (som alltid kan tilläggas!).
 
Hej vänner. Är, som ni ser på bilderna, relativt levande trots panik över vår första kontrollskrivning imorgon (en sorts minitenta för er som inte vet). Det kommer ju att bli... intressant. Och så vidare.
 
Och en sak till! Kan ni inte fråga mig om något, saker som ni undrar över? Det vore så himla fint att få svara på nåt annat än hur man deriverar och beräknar gränsvärden...

2012-09-09 | 08:55:32

Lördag i tre fotografier

Det var jag och madre - och alla andra småbarnsfamiljer på IKEA igår. Hängde på caféet där (som troligtvis är Stockholms billigaste fik, förutom möjligen studenthaken på campus) innan vi skulle ge oss in i kaoset, dvs själva butiken.
Köpte en säng för min skatteåterbäring (aaah, spännande, vuxenpoäng, posta på facebook?!!? haha nej tack). Det var i alla fall på tiden att jag skaffade mig en rejäl säng. Kan säga att jag sov som ett barn i natt.
Och så hade jag och madre en liten minikräftskiva.
 
Nu: sitter med söndagsångest och måste ta itu med allt plugg. Men ska jag börja med företagsekonomi eller envariabelanalys? Eller varför inte algebra? Det är frågan.

2012-09-08 | 11:07:45

LunchterapiIgår körde vi lunchterapi på Bullens Café (med sjukt värda kycklingwraps, mums!). Diskuterade livet, att vara ny i staden, att kanske inte passa in bland alla andra. Fast man har varandra mitt i allt. Det finns ändå alltid någon där ute som känner samma sak. Personligen känner jag mig nästan som en annan art i storstadsdjungeln, men det är helt okej för mig. Jag vet vart jag kommer ifrån.

2012-09-07 | 18:30:34

Man måste bära en rymd på axlarnaJag var troligtvis ensam om att bära halsduk idag, men det var svinkallt igår och tänkte banne mig inte vara med om det igen. Känner annars att jag äntligen börjar komma in i tempot. Börjar bli ett med storstadspulsen och trivs jävligt bra i nuet. Riktigt, riktigt fint.
 
Musik: Stockholm - Jonathan Johansson

2012-09-06 | 18:15:49

Torsdagar har aldrig varit min grejOch här är jag. Ingen redigering i hela världen kan göra att jag ser mindre sliten ut. Såhär ser man ut efter tre veckors festande, alkoholkonsumering, sena plugg-stress-nätter, födelsedagsfirande och nu förkylning och sjukdom. Vacker blir man inte, men livet är ju till för att levas. 
 
Förresten! Jag letar ständigt efter nya, fina bloggar att läsa. Gärna fotobloggar. Har du något bra tips eller själv en intressant blogg, så skriv gärna! 

2012-09-06 | 17:03:34

Va? Första sidan?!

 
 
Haha, fattade ingenting förrän jag såg en kommentar där det stod att jag var på första sidan! Dagens överraskning må jag säga! Tack blogg.se och tack för era otroligt fina kommentarer! KRAM PÅ ER.

2012-09-03 | 06:44:01

Etta

 
Så blev man till slut etta i lördags. Med buller och brakfest och lite mer sprit än en kines klarar av. Studentlivet.
Nu: räknar algebra och envariabelanalys och förstår faktiskt ingenting. Som sagt, studentlivet.

2012-09-02 | 15:19:20

Lady Gaga


I fredags var jag på Lady Gaga, Globen, Stockholm, Sverige, Europa, världen, universum. Förband var The Darkness och ja, de är lika galna som man tror om man sett videon till I Believe In A Thing Called Love. Fett.
Sedan kom hon. The one and only, Lady Gaga. Fick tyvärr ingen bild på just det momentet, men hon gjorde entré ridandes på en häst längs hela scenen. Lagom crazy sådär.
Ett huvud som svävade ovanför scenen. Det är ju Lady Gaga, trots allt.
Bad romance. Flashbacks till skolavslutningen i ettan på gymnasiet!!!
"But still I'm in love with Judas, baby". S j u k t bra.

På något jädra vänster lyckades jag komma tillräckligt nära scenen och kunde med mitt teleobjektiv få dessa närbilder!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Fortfarande i fullkomlig chock över turen att faktiskt ha ett flertal egentagna bilder på henne.
Lätt den bästa konserten. Punkt slut.

2012-09-01 | 10:40:54

Tacotacotacos

 
Tänkte visa er lite fler bilder från vårt så kallade n0lleuppdrag! Min grupps uppdrag var att visa gemene man den rätta innebörden av en mexikansk fiesta, eftersom svenskarna missbrukat tacosen och gjort den till fredagsmys.
Vi gick all in på mexicotemat! Sombreros, ponchos, you name it. Sedan gick vi runt i hela Stockholm och underhöll staden.
Taco-gurun med den största sombreron vi kunde hitta. 1 meter i diameter.
Vi hängde såklart utanför den mexikanska ambassaden.
Tummen upp för Mexico!
Daniel och vår piñata Pablo.
Sture P, de vet du. (Förresten så är jag randomfiguren längst till vänster!)
En riktig mariachi!!!!!!! Nästan.
Och så köpte vi tacos på Taco Bar och delade ut till allmänheten. Tyvärr så vann vi inte uppdragstävlingen trots denna generösa gest. Men vad gör väl det när man kan få vara mexikanare för en dag?

MUSIK FÖR IDIOTER
Michelle Cañada

Michelle
Michelle 20 år.
Bor i Stockholm och läser till civilingenjör i Industriell Ekonomi på KTH, men är ursprungligen från Nyköping/Oxelösund. Här kan ni följa min väg mot mina drömmar.

Kontakt: musikforidioter@hotmail.com

© Michelle Cañada
Ej tillåtet att kopiera bilder utan att länka, alternativt be om lov först.
bloglovin